SLIM BITES

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2017/08/pink_divider_bottom.png

NEW CITRUS VEGAN BLAST

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

PRALINE GLUTEN FREE ICE CREAM CAKE

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΓΑΜΟΣ | ΒΑΠΤΙΣΗ | ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ

SLIM BITES

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

PRALINE ICE CREAM CAKE (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΓΑΜΟΣ | ΒΑΠΤΙΣΗ | ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ
http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2017/08/pink_divider_bottom.png

Slim Bites

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2013/09/rsz_logo-evaslimbites2.png
Γλυκό από την Αρχή

Το πρώτο patisserie με στέβια, είναι εδώ και ήρθε για να σας προσφέρει γλυκές γεύσεις υψηλής ζαχαροπλαστικής με λίγες θερμίδες.
Χειροποίητα, ολιγοθερμιδικά γλυκά, οι συνταγές των οποίων βασίζονται στη γαλλική ζαχαροπλαστική, χωρίς πάντως να λείπουν και οι επιρροές από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με motto το «Γλυκό από την Αρχή», δείχνουμε την αφοσίωσή μας στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων, χωρίς την χρήση έτοιμων μιγμάτων και συντηρητικών που έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τα ζαχαροπλαστεία.

Η Slim Bites σας προτείνει

Σειρά Γλυκών Chef’s Choice
chefs choice glyka

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΟΝΚΑ

Χωρίς αλεύρι – γλουτένη
chefs choice glyka 1

ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑ BALSAMICO

Χωρίς γάλα – λακτόζη
chefs choice glyka 2

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Χωρίς αυγά – αλεύρι
health lab

Η στέβια πρακτικά δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, αφού δεν περιέχει κανένα θερμιδογόνο συστατικό!
Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη δίαιτα και τον διαβήτη!

Επιλέξτε λοιπόν άφοβα γλυκιά γεύση με μηδέν θερμίδες και καλή σας απόλαυση!

Mαρία Ν. Τουμπή
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
MSc (Med Sci) Human Nutrition Clinical Specialisation

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2017/08/pink_divider_bottom.png

Προτεινόμενη Συνταγή

Κάστανο με βανίλια Μαδαγασκάρης και ουίσκι

Για 15 ποτήρια
  • Υλικά για το biscuit βανίλια:
  • Υλικά για την mousse κάστανο
  • Υλικά για το crème κάστανο
  • Εκτέλεση
  • Συναρμολόγηση
kastano vanilia madagaskaris


480gr αυγά
70gr stevia
116gr Αλεύρι μαλακό
20gr Corn flour
2gr Βανίλια Μαδαγασκάρης ή εκχύλισμα αυτής
kastano vanilia madagaskaris

(Για 15 ποτήρια)

150gr Γάλα
150gr Κρέμα γάλακτος 35%
92gr κρόκοι αυγού
55gr Στέβια
65gR Πατέ κάστανο (πάστα κάστανο) ή ολόκληρα κάστανα βρασμένα και πολτοποιημένα
8gr Ζελατίνη + 5×8 gr κρύο νερό
1gr Bανίλια Μαδαγασκάρης ή εκχύλισμα αυτής
260gr Ζωική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
140gr Φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

kastano vanilia madagaskaris

(Για 15 ποτήρια)

320gr Κρέμα κάστανο με γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια
90gr Πατέ κάστανο (πάστα κάστανο) ή ολόκληρα κάστανα βρασμένα και πολτοποιημένα
25gr Ουίσκι
155gr Κάστανο κομμάτια
25gr Βούτυρο 82%
kastano vanilia madagaskaris
Για το biscuit βανίλιας Μαδαγασκάρης:
Χτυπάμε τα αυγά με την στέβια στην τρίτη ταχύτητα (δυνατή ταχύτητα) με σύρμα μέχρι να φουσκώσουν. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στην πρώτη του μίξερ (σιγανή) και ρίχνουμε την βανίλια Μαδαγασκάρης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά στον κάδο το Αλεύρι με το corn flour ανακατεύοντας συγχρόνως απαλά με το χέρι. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 8 λεπτά περίπου (εξαρτάται ο φούρνος) με αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Κόβουμε με κουπάτ στρογγυλό το παντεσπάνι (εξαρτάται τι ποτήρι θα χρησιμοποιηθεί ).

Για την mousse κάστανο:
Ρίχνουμε το γάλα, κρέμα γάλακτος 35%, τον κρόκο, το πατέ κάστανο και την στέβια σε κατσαρόλα και τα φτάνουμε έως 82 ο C. Προσθέτουμε την ζελατίνη(την οποία την έχουμε αναμίξει με το νερό της) στο μίγμα με ραβδομπλέντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 30 ο C. Τέλος προσθέτουμε τις παχύρρευστες κρέμες που έχουμε χτυπήσει μαζί σε σαντιγί.

Για το crèmeaux κάστανο:
Προσθέτουμε το πατέ κάστανο σε μίξερ , προσθέτουμε και το ουίσκι μαζί με τα κομμάτια κάστανο και ανακατεύουμε με φτερό μέχρι ομογενοποίησης. Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα κάστανο και συνεχίζουμε την μίξη. Τέλος λιώνουμε έως 35 ο C το βούτυρο και το προσθέτουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
kastano vanilia madagaskaris

Συναρμολόγηση ποτηριού 200cc (Ανάλογα το ποτήρι):

Στην βάση προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής 35 gr cremeaux κάστανο.
Στην συνέχεια ακουμπάμε το στρογγυλό κομμάτι από το παντεσπάνι βανίλιας.
Προσθέτουμε κομμάτια κάστανο βρασμένο 10 gr και βάζουμε τα ποτήρια την συντήρηση για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
Στην συνέχεια με σακούλα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε την mousse κάστανο – βανίλιας 45 gr και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθούν τυλιγμένα με μεμβράνη για 1 ώρα.
Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε σε γραμμές με σακούλα ζαχαροπλαστικής το crème που έμεινε και 1 ολόκληρο κάστανο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα .

Προτεινόμενη Συνταγή

Ποτήρι panacotta βανίλιας Μαδαγασκάρης

Η αναγραφόμενη δόση panacotta ετοιμάζει 10 ποτήρια (περίπου).
  • Υλικά
  • Εκτέλεση
  • Γλασάρισμα
  • Συναρμολόγηση
panacota

Υλικά για την ποτήρι panacotta:

1125Gr Φυτική Κρέμα Γάλακτος
185Gr Γάλα Σόγιας
110Gr Στέβια (isostevia)
12Gr Αγαρ αγαρ
1λοβό Βανίλια Μαδαγασκάρης

Υλικά για το glasage φρούτα του δάσους :

165Gr Φράουλα πουρέ
20Gr Βατόμουρο ολόκληρο
15Gr Νερό
20Gr Στέβια
2,5Gr Αγαρ αγαρ
panacota

Για την panacotta βανίλιας:

Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και την στέβια σε μια κατσαρόλα. Σχίζουμε την βανίλια και προσθέτουμε και τους σπόρους της. Ανακατεύουμε με μια μαρίζα και ζεσταίνουμε μέχρι βρασμού. Προσθέτουμε το αγαρ αγαρ και αναμιγνύουμε μέχρι να λιώσει Εκείνη την στιγμή αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 35 ο C ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σύρμα.
panacota

Για την επικάλυψη φρούτα του δάσους:

Ζεσταίνουμε τον πουρέ και τα φρούτα με την stevia σε μέτρια φωτιά και σε θερμοκρασία 50 -60 οC προσθέτουμε το αγαρ αγαρ με την στέβια (τα έχουμε ανάμειξει) με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι βρασμού για 1 min.
cheesecake bananes

Για το ποτήρι:

Γεμίζουμε με 120 gr panacotta το κάθε ποτήρι και τα τοποθετούμε στην συντήρηση για μια ημέρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε 25 gr από τα φρούτα του δάσους.

Διατροφικές συμβουλές από την επιστημονική μας συνεργάτιδα

The Health Lab σε συνεργασία με το Slimbites σας προτείνει

Οδηγίες διατροφικής εκπαίδευσης

odigies diatrofikis ekpaideysis health lab

Γράφουν για εμάς

Εξαιρετικά Γλυκά

ο αρτοποιός

Πεντανόστιμα

athensbook treats

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2014/04/umami.gr_.png

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2014/12/rsz_z-g.jpg

Πεντανόστιμα

emea.gr

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2018/07/χρώματα-διαβητη-161x185.jpg

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2018/07/health-lab.png