SLIM BITES

PASTRIES WITH STEVIA

PRALINE GLUTEN FREE ICE CREAM CAKE

PASTRIES WITH STEVIA

WEDDING | CHRISTENING | CHILDREN’S PARTY

PASTRIES FOR ALL OCCASIONS

SLIM BITES

PASTRIES WITH STEVIA

NEW CITRUS VEGAN BLAST

PASTRIES WITH STEVIA

WEDDING | CHRISTENING | CHILDREN’S PARTY

PASTRIES FOR ALL OCCASIONS
http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2017/08/pink_divider_bottom.png

Slim Bites

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2013/09/rsz_logo-evaslimbites2.png
Pastries from Scratch

The first stevia-based patisserie is here and has come to offer
sweet low-calorie tastes of artful confectionery.
Hand-made, low-calorie pastries mainly based on French recipes,
though influences from the rest of the world are also here.
Our motto “Pastries from Scratch” implies our commitment to the traditional way confections are made, without ready-made mixes or preservatives
that have recently flooded the market.

Slim Bites suggests

Chef’s Choice Pastries
chefs choice glyka

BLACKBERRY-TONKA CHOCOLATE

(flour – gluten free)
chefs choice glyka 1

BALSAMICO VANILLA STRAWBERRY

(milk – lactose free)
chefs choice glyka 2

PEANUT BUTTER CHOCOLATE

(egg – flour free)
health lab

Stevia has a zero-energy value as it contains no caloric ingredients! It is the best ally of diet and diabetes!
Choose freely a calorie-free sweet taste and enjoy yourself!

Maria N. Toumpi
Nutritionist – Dietitian
MSc (Med Sci) Human Nutrition Clinical Specialisation

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2017/08/pink_divider_bottom.png

Suggested Recipe

Chocolate Cheesecake with Bananas

(dosage refers to 15 glasses)
  • Ingredients for the base
  • Ingredients for chocolate cream
  • Ingredients for white cheese coating
  • Ingredients for bananas
  • Execution
cheesecake bananes

Ingredients for the base:

100 Gr butter 82% unsalted
50 Gr Isostevia
100 Gr almond powder
25 Gr flour
28 Gr cocoa
cheesecake bananes

Ingredients for chocolate cream:

150 gr animal milk cream 35%
150 gr milk chocolate with Stevia
300 gr cheese cream Philadelphia-type
100 gr animal milk cream 35% whipped

cheesecake bananes

Ingredients for white cheese coating:

140 gr cheese cream
140 gr animal milk cream 35%
140 gr white chocolate with Stevia
cheesecake bananes

Ingredients for bananas:

5 pcs of banana
30 gr milk cream 35%
50 gr Isostevia
cheesecake bananes

Execution:

Base:
Add all the ingredients into the mixer ball and whip. Knead the dough to form the crumble and bake at 160ο C for approximately 17 minutes.

Bananas:
Cut the bananas into rounds. Add slowly the stevia into a pot and let it melt. Slowly pour the milk cream. When it starts swelling, add the bananas and let them boil.

Chocolate Cream:
Boil the milk cream and add it to the chocolate. Whip well with the stick blender. Add the chocolate mix into the cheese and finally add the whipped cream. Stir gently.

Cheese Covering:
Boil the milk cream and add it into the chocolate. Whip well with the stick blender. Add the chocolate mix into the cheese.

Preparation:
Get a round band 18 cm and add some crumble (120gr) on the base. Spread the chocolate cream over the bananas (400gr), freeze and spread the cheese coating over the chocolate cream (200gr). Freeze again and empty all the banana rounds so as to cover the entire surface. Sprinkle with cocoa.

Προτεινόμενη Συνταγή

Ποτήρι panacotta βανίλιας Μαδαγασκάρης

Η αναγραφόμενη δόση panacotta ετοιμάζει 10 ποτήρια (περίπου).
  • Υλικά
  • Εκτέλεση
  • Γλασάρισμα
  • Συναρμολόγηση
panacota

Υλικά για την ποτήρι panacotta:

1125Gr Φυτική Κρέμα Γάλακτος
185Gr Γάλα Σόγιας
110Gr Στέβια (isostevia)
12Gr Αγαρ αγαρ
1λοβό Βανίλια Μαδαγασκάρης

Υλικά για το glasage φρούτα του δάσους :

165Gr Φράουλα πουρέ
20Gr Βατόμουρο ολόκληρο
15Gr Νερό
20Gr Στέβια
2,5Gr Αγαρ αγαρ
panacota

Για την panacotta βανίλιας:

Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και την στέβια σε μια κατσαρόλα. Σχίζουμε την βανίλια και προσθέτουμε και τους σπόρους της. Ανακατεύουμε με μια μαρίζα και ζεσταίνουμε μέχρι βρασμού. Προσθέτουμε το αγαρ αγαρ και αναμιγνύουμε μέχρι να λιώσει Εκείνη την στιγμή αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 35 ο C ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σύρμα.
panacota

Για την επικάλυψη φρούτα του δάσους:

Ζεσταίνουμε τον πουρέ και τα φρούτα με την stevia σε μέτρια φωτιά και σε θερμοκρασία 50 -60 οC προσθέτουμε το αγαρ αγαρ με την στέβια (τα έχουμε ανάμειξει) με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι βρασμού για 1 min.
cheesecake bananes

Για το ποτήρι:

Γεμίζουμε με 120 gr panacotta το κάθε ποτήρι και τα τοποθετούμε στην συντήρηση για μια ημέρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε 25 gr από τα φρούτα του δάσους.

Nutritional Advice from our Associate Scientist

The Health Lab, in cooperation with Slimbites, suggests

Nutritional Guidelines

odigies diatrofikis ekpaideysis health lab

About Us

Εξαιρετικά Γλυκά

ο αρτοποιός

Πεντανόστιμα

athensbook treats

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2014/04/umami.gr_.png

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2014/12/rsz_z-g.jpg

Πεντανόστιμα

emea.gr

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2018/07/χρώματα-διαβητη-161x185.jpg

Πεντανόστιμα

http://www.slimbites.gr/wp-content/uploads/2018/07/health-lab.png