ζαχαρόπαστα

Η χρήση ζαχαρόπαστας επιτρέπει τη δημιουργία τρισδιάστατων γλυκών καλλιτεχνημάτων με θέματα που εσείς επιλέγετε. Η ζαχαρόπαστα είναι ένα υλικό ζαχαροπλαστικής εύπλαστο σαν πλαστελίνη το οποίο αποτελείται από ασπράδι και άχνη. Είναι 100% φυτική και βρώσιμη, και μπορεί να αναμειχθεί με φυτικά χρώματα για να πετύχουμε διαφορετικές αποχρώσεις για απεριόριστες δημιουργικές επιλογές. Ενώ στο εξωτερικό η ζαχαρόπαστα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η χρήση της στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα, αλλά η ζήτησή της διαρκώς αυξάνεται.

Γιατι ζαχαροπαστα

Τα γλυκά με ζαχαρόπαστα προτιμώνται τόσο για επίσημες εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις, όσο και για μικρότερες, όπως γενέθλια για μικρούς και μεγάλους.
Το υλικό αυτό επιτρέπει να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε σχέδιο θέλετε σε μια τούρτα, από ένα προσωποποιημένο μήνυμα μέχρι μια αναπαράσταση μιας ταινίας ή ενός αγαπημένου ήρωα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Υλικά παρασκευής

Στην παρασκευή της τούρτας δημιουργούμε αρχικά ένα κέικ, αμερικάνικου τύπου, χωρισμένο συνήθως σε 3-4 μέρη που ενώνονται μεταξύ τους με γέμιση από βουτυρόκρεμα ή ganache. Στο τέλος, καλύπτουμε όλο το κέικ με τη ζαχαρόπαστα, και κατόπιν διακοσμούμε, μέχρι να πετύχουμε το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Συχνά στη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δαντέλα από ζάχαρη. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ζαχαρόπαστα είναι βέβαια βρώσιμα.

Χρόνος παρασκευής & συντήρηση

Ο χρόνος δημιουργίας ενός τέτοιου γλυκού μπορεί να είναι από λίγες ώρες ή ακόμα και λίγες μέρες!
Τα γλυκά από ζαχαρόπαστα διατηρούνται εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τον ήλιο. Αν τα βάλετε στο ψυγείο, η υγρασία θα χαλάσει την εμφάνιση της ζαχαρόπαστας, ενώ μετά το κόψιμο των γλυκών, προτείνεται να διατηρούνται σε τάπερ μέχρι και 5 μέρες.

Για την γεύση του κέικ της ζαχαρόπαστας, η Slim Bites σας προτείνει:

  • Σοκολάτα Μud Cake με γέμιση βουτυρόκρεμα και βανίλια (η πιο συχνή επιλογή για παιδικά πάρτι)
  • Σαμπάνια με λευκή βουτυρόκρεμα
  • Caramel mud cake με γέμιση βουτυρόκρεμα toffee
  • Κέικ βανίλια με γέμιση βουτυρόκρεμα βανίλια και μαρμελάδα φράουλα με φυσική βανίλια
  • Κέικ λεμόνι με σιρόπι λεμονιού και γέμιση βουτυρόκρεμα με Lemon Curd
  • Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολατένια ganache
  • Κέικ με μπανάνα και καρύδια και Philadelphia Frosting

Πως να επιλέξετε την τούρτα που σας ταιριάζει

Ανάλογα με την εκδήλωση που θέλετε να οργανώσετε, επιλέξτε καταρχάς κάποια από τις γεύσεις του κέικ που σας προτείνουμε και κατόπιν επιλέξτε ένα θέμα για τη διακόσμηση του. Μπορείτε να μας συμβουλευτείτε για την επιλογή του θέματος, ή να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στο διαδίκτυο, ή στους ακόλουθους συνδέσμους:

  • modern cakes
  • cakes for kids

Slim Bites

Περιοδικά που Γράφουν Για Εμάς