Υλικά για τη συνταγή
Η αναγραφόμενη δόση panacotta ετοιμάζει 10 ποτήρια (περίπου).

1125Gr Φυτική Κρέμα Γάλακτος
185Gr Γάλα Σόγιας
110Gr Στέβια (isostevia)
12Gr Αγαρ αγαρ
1λοβό Βανίλια Μαδαγασκάρης
165Gr Φράουλα πουρέ
20Gr Βατόμουρο ολόκληρο
15Gr Νερό
20Gr Στέβια
2,5Gr Αγαρ αγαρ
Εκτέλεση
Για την panacotta βανίλιας:
Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και την στέβια σε μια κατσαρόλα. Σχίζουμε την βανίλια και προσθέτουμε και τους σπόρους της. Ανακατεύουμε με μια μαρίζα και ζεσταίνουμε μέχρι βρασμού. Προσθέτουμε το αγαρ αγαρ και αναμιγνύουμε μέχρι να λιώσει Εκείνη την στιγμή αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 35 ο C ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σύρμα.
Για την επικάλυψη φρούτα του δάσους:
Ζεσταίνουμε τον πουρέ και τα φρούτα με την stevia σε μέτρια φωτιά και σε θερμοκρασία 50 -60 οC προσθέτουμε το αγαρ αγαρ με την στέβια (τα έχουμε ανάμειξει) με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι βρασμού για 1 min.
Συναρμολόγηση:
Για το ποτήρι: Γεμίζουμε με 120 gr panacotta το κάθε ποτήρι και τα τοποθετούμε στην συντήρηση για μια ημέρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε 25 gr από τα φρούτα του δάσους.