Στέβια

Για όσους πάσχουν από διαβήτη, βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, ή προσέχουν την διατροφή τους!
στεβια

Φτιαγμένα με Αγάπη & ΦροντίδαΓλυκά με Στέβια

Η στέβια (γλυκοζίτες στεβιόλης) προέρχεται από την επεξεργασία και εκχύλιση των φύλλων ενός μικροσκοπικού θάμνου με το ίδιο όνομα. Η γλυκαντική δύναμη του τελικού προϊόντος, κατά βάρος, είναι μέχρι και 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης. Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ενέκρινε τη χρήση της στέβιας ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα.

Με τις θερμίδες τι γίνεται;

Η στέβια πρακτικά δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, αφού δεν περιέχει κανένα θερμιδογόνο συστατικό! Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη δίαιτα και τον διαβήτη!

Η διατροφολόγος συμβουλεύει

Επιλέξτε λοιπόν άφοβα γλυκιά γεύση
με μηδέν θερμίδες και καλή σας απόλαυση!

Ποιός μπορεί να καταναλώσει τη στέβια;

Η στέβια αποτελεί μια άριστη εναλλακτική πρόταση για ενήλικες και παιδιά που πάσχουν από διαβήτη, για όσους βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, ή απλά για όσους προσέχουν την διατροφή τους! Η χρήση της στέβιας στη ζαχαροπλαστική φαίνεται να δίνει λύση για όσους μέχρι στιγμής απέφευγαν ή δεν τους επιτρεπόταν να καταναλώσουν κάποια ιδιαίτερα γλυκά. Μάλιστα, στην περίπτωση του διαβήτη, η στέβια είναι το μόνο φυσικό γλυκαντικό που εμφανίζει μηδενική περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, άρα και μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαιμικό φορτίο. Πρόσφατες μελέτες σε διαβητικούς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τονίζοντας ότι η καθημερινή χρήση της στέβιας δεν προκαλεί καμία επίδραση στην γλυκόζη νηστείας, στην ινσουλίνη, στην γλυκοζιωμένη αιμοσφαιρίνη, αλλά και στα λιπίδια αίματος.

ΜΑΡΙΑ Ν. ΤΟΥΜΠΗ
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
MSc (Med Sci) Human Nutrition
Clinical Specialisation

T: +30 210 8037382
M: +30 6947276049
E: maria.toumpi@gmail.com
W:www.thehealthlab.gr
A: Ανδρέα Παπανδρέου 13-17, Μελίσσια 15127, Αττική

Για κάθε γλυκό που φτιάχνουμε

Εγγραφτείτε στο μηνιαίο μας newsletter.